Обґрунтування технічних та якісних характеристик, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі
на підставі постанови Кабінету Міністрів України від 11.10.2016 №710 «Про ефективне використання державних коштів»
(закупівля UA-2023-02-15-009711-a)
Замовник : Ліщинівський психоневрологічний будинок-інтернат
Код за ЄДРПОУ: 03189191
Найменування предмета закупівлі : Хліб пшеничний овал, хліб житній овал; солодкі пироги, несолодкі пироги, паски, бублики з маком, пряники ( за кодом ДК 21:2015: 15810000-9 Хлібопродукти, свіжовипечені хлібобулочні та кондитерські вироби)
Вид процедури: Відкриті торги з особливостями
Ідентифікатор закупівлі: UA-2023-02-15-009711-a
Очікувана вартість: 1 171 000,00 грн
Технічні та якісні характеристики предмету закупівлі:
Забезпечення потреб Замовника у закупівлі Хліб пшеничний овал, хліб житній овал; солодкі пироги, несолодкі пироги, паски, бублики з маком, пряники твердий для належного харчування мешканців у 2023році.
Хліб пшеничний овал
Форма |
овальна |
Згідно рецептури |
простий( мука, вода, сіль, дріжджі, закваска) |
Колір |
Від світло - жовтого до темно - коричневого (на верхній скоринці) |
Вага готового виробу на момент поставки |
600 гр. |
Вологість |
43-45% |
Борошно |
Вищого сорту |
Стан м’якушки |
Добре пропечена не волога на дотик, без комочків та слідів недомісу, після притиснення м’якіш повинна приймати первинну форму |
Смак |
Властивий даному виду виробу, без стороннього присмаку |
Запах |
Властивий даному виду виробу, без стороннього присмаку |
Пакування |
Обов’язкова наявність поліетиленового пакування |
Хліб житній овал
Форма |
овальна |
Згідно рецептури |
Простий(мука, вода, сіль, дріжджі, закваска) |
Колір |
від світло-до темно-коричневого |
Вага готового виробу на момент постачання |
600 гр. |
Вологість |
46-53% |
Кислотність |
13% |
Пористість |
не менше 44% |
Борошно |
житнє 1 сорт + житнє ржане |
Стан м'якушки |
Добре пропечена не волога на дотик, без комочків та слідів недомісу, після притиснення м'якіш повинна приймати первинну форму |
Смак |
Властивий даному виду виробу, без стороннього присмаку |
Запах |
Властивий даному виду виробу, без стороннього присмаку |
Пакування |
Обов’язкова наявність поліетиленового пакування |
Солодкі пироги
Вимоги до якості:
Пиріжки зі здобного тіста з повидлом
вага готового виробу 70 грамів (50 грамів тіста, 20 грамів начинки)
простої правильної форми, без бокових напливів і притисків, не розпливчасті;
поверхня рівна, блискуча, без тріщин, колір від золотисто-жовтого до світло-коричневого, на бокових поверхнях світліший;
м'якушка добре пропечена, без ознак закальцю і без слідів непромісу;
пористість добре розвинена, рівномірна, дрібна;
консистенція м'якушки еластична, після легкого натискання пальцем, м'якушка набуває попередньої форми;
смак і запах приємні, властиві випеченим виробам;
начинка соковита, смак і запах відповідає продуктам, з яких вона виготовлена.
Несолодкі пироги
Вимоги до якості:
Пиріжки зі здобного тіста з капустою
вага готового виробу 70 грамів (50 грамів тіста, 20 грамів начинки)
простої правильної форми, без бокових напливів і притисків, не розпливчасті;
поверхня рівна, блискуча, без тріщин, колір від золотисто-жовтого до світло-коричневого, на бокових поверхнях світліший;
м'якушка добре пропечена, без ознак закальцю і без слідів непромісу;
пористість добре розвинена, рівномірна, дрібна;
консистенція м'якушки еластична, після легкого натискання пальцем, м'якушка набуває попередньої форми;
смак і запах приємні, властиві випеченим виробам;
начинка соковита, смак і запах відповідає продукту, з якого вона виготовлена
Паски
Потреба разова до свята.
Виготовлені з пшеничного борошна вищого ґатунку. Повинні мати цілу форму без ознак забруднення, пошкоджень (вм’ятин, деформацій). Верхня шкоринка не повинна бути приплюснута або зморщена. Колір золотисто-коричневий. Вироби повинні бути добре пропеченими, еластичними, не липкими, не вологими на дотик, без грудочок та слідів поганого вимішування, а також не крихкими. Вироби повинні бути святково оформлені. Вага готового виробу на момент постачання = 100 грамів.
Упаковка товару повинна відповідати діючим державним стандартам і правилам, забезпечувати захист і зберігання товару від пошкодження під час транспортування від місця завантаження до місця поставки (відвантаження).
Бублики з маком
Потреба разова до свята.
Виготовлені з пшеничного борошна вищого ґатунку. Повинні мати цілу форму без ознак забруднення, пошкоджень (вм’ятин, деформацій). Верхня шкоринка не повинна бути приплюснута або зморщена. Колір золотисто-коричневий. Вироби повинні бути добре пропеченими, еластичними, не липкими, не вологими на дотик, без грудочок та слідів поганого вимішування, а також не крихкими. Бублик повинен бути посипаний зверху маковою присипкою. Вага готового виробу на момент постачання = 100 грамів.
Упаковка товару повинна відповідати діючим державним стандартам і правилам, забезпечувати захист і зберігання товару від пошкодження під час транспортування від місця завантаження до місця поставки (відвантаження).
Пряники
Без начинки. Пряники у своєму складі не повинні мати генетично модифікованих організмів (ГМО). Вага одного готового виробу на момент постачання = 35 грамів.
На упаковці повинна бути зазначена дата виготовлення.
На кожній одиниці фасування (коробці) або на ярлику повинна бути наступна інформація: назва харчового продукту, назва та адреса підприємства-виробника, вага, склад, дата виготовлення, термін придатності та умови зберігання, дані про харчову та енергетичну цінність. Запах – властивий пряникам без цвілого, затхлого та інших сторонніх запахів; смак - без присмаку гіркоти та сторонніх присмаків. Наявність сертифікатів якості продукції на кожну партію.
Залишок терміну зберігання на момент поставки продуктів повинен бути не менше 90% від терміну зберігання, який встановлений виробником відповідного товару.
Учасник при постачанні товару, що є предметом даної закупівлі, повинен дотримуватись норм Закону України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів».
Учасник у складі пропозиції надає наступні документи, що засвідчують якість та безпеку запропонованої продукції, наявність яких передбачена чинним законодавством (товарно-транспортна накладна на кожну партію товару, документ про лабораторний контроль якості)..
Обґрунтування розміру бюджетного призначення: Кошти місцевого бюджету. Відповідно до статті 4 Закону планування закупівель здійснюється на підставі наявної потреби у закупівлі товарів, робіт і послуг. Заплановані закупівлі включаються до річного плану закупівель. Закупівля проводиться відповідно до річного плану на потребу 2023 року. Взяття бюджетних зобов’язань за договором буде здійснюватися в межах бюджетних асигнувань, затверджених кошторисом на 2023 рік по установі.
Обгрунтування очікуваної вартості предмету закупівлі: При визначені очікуваної вартості застосовувався метод моніторингу(порівняння) ринкових цін на продукти харчування(Хліб пшеничний овал, хліб житній овал; солодкі пироги, несолодкі пироги, паски, бублики з маком, пряники) з використанням загальнодоступної відкритої інформації про ціни на продукти харчування, в тому числі даних офіційних статистичних видань, електронних каталогів спеціалізованих торгівельних майданчиків, системи закупівель «Prozorro»(як на момент складання бюджетних запитів так і на момент оголошення процедури), а також застосовувався метод моніторингу попереднього аналогічного договору та опитування виробників і продавців хлібу Полтавського регіону з врахуванням реальних цін та з зростанням цін енергоносіїв та сировини в 2023 році.