Обґрунтування технічних та якісних характеристик, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі
на підставі постанови Кабінету Міністрів України від 11.10.2016 №710 «Про ефективне використання державних коштів»
(закупівля UA-2023-03-07-011302-a)
Замовник : Ліщинівський психоневрологічний будинок-інтернат
Код за ЄДРПОУ: 03189191
Найменування предмета закупівлі : Хек молочний, Мінтай свіжоморожений, Мінтай (філе) (за кодом ДК 21:2015: 15220000-6 Риба,Рибне філе та інше м’ясо риби морожені)
Вид процедури: Відкриті торги з особливостями
Ідентифікатор закупівлі: UA-2023-03-07-011302-a
Очікувана вартість: 969 000.00 грн
Технічні та якісні характеристики предмету закупівлі:
Забезпечення потреб Замовника у закупівлі Хек молочний, Мінтай свіжоморожений, Мінтай (філе) для належного харчування мешканців у 2023році.
|
№ п/п |
Найменування
|
Одиниця виміру |
Кількість |
Характеристика товару та маркування |
|||||
|
1. |
Хек молочний |
кг |
2 400 |
Риба свіжоморожена: тушка, хек молочний. Риба повинна бути патрана, без голів, з видаленим хвостовим плавцем, без луски, ціла, сухої заморозки, заморожена не більше одного разу. Тушки риби повинні бути не менше ніж 300-600 г (у замороженому виді). Без ГМО, що має бути зазначено на упаковці. - Поверхня риби ціла, рівна, чиста, недеформована, природного кольору, консистенція м’язів – щільна, запах після розморожування – притаманний свіжій рибі без сторонніх запахів і присмаків. Не допускається присутність льоду. Риба має бути упакована в термозварені пакети або мішки-вкладиші з полімерних матеріалів, а далі – в коробки з гофрованого картону. Обов’язкова наявність ярликів із зазначенням найменування продукту, виробника, дати виготовлення,терміну придатності, умов зберігання, поживної та енергетичної цінності, посилання на нормативно-технічну документацію у відповідності до супровідних документів на поставку. Строк придатності товару на момент поставки повинен становити не менше 80% від загального терміну зберігання.
|
|||||
2. |
Мінтай свіжоморожений |
кг |
2 400 |
Риба свіжоморожена. Вид риби: Мінтай патраний, без голови Довжина тушки (не менша, ніж): 18-22 см Спосіб розбирання: Патрана без голови. Вимоги до зовнішнього вигляду та обробки: поверхня ціла, рівна, чиста, недеформована, природного кольору, без згустків чи слідів крові,з тонким шаром льодяної глазурі. Вимоги до заморозки: заморожена не більше одного разу. Поверхня риби ціла, рівна, чиста, недеформована, природного кольору, консистенція м’язів – щільна, запах після розморожування – притаманний свіжій рибі без сторонніх запахів і присмаків. Не допускається присутність льоду. Риба має бути упакована в термозварені пакети або мішки-вкладиші з полімерних матеріалів, а далі – в коробки з гофрованого картону. Обов’язкова наявність ярликів із зазначенням найменування продукту, виробника, дати виготовлення,терміну придатності, умов зберігання, поживної та енергетичної цінності, посилання на нормативно-технічну документацію у відповідності до супровідних документів на поставку. Строк придатності товару на момент поставки повинен становити не менше 80% від загального терміну зберігання. |
|
|||||
3. |
Мінтай (філе) |
кг |
900 |
Риба свіжоморожена. Вид риби: Мінтай (філе) Вимоги до зовнішнього вигляду та обробки: філе повинно бути цілим, чистим, природнього забарвлення, без механічних ушкоджень, без згустків чи слідів крові . Консистенція м’язів – щільна, запах після розморожування – притаманний свіжій рибі без сторонніх запахів і присмаків. Не допускається присутність льоду. Розбирання риби: має бути правильним, чисте м'ясо двох поздовжніх половин риби. Голова, хребет, плечеві та великі реброві кістки, шкіра, плавці, нутрощі і чорна плівка повинні бути видаленні. Вимоги до заморозки: заморожена не більше одного разу. Температура в блоках мороженого філе повинна бути не вище -6ºс. Фасування філе риби : блоки. Риба має бути упакована в термозварені пакети або мішки-вкладиші з полімерних матеріалів, а далі – в коробки з гофрованого картону. Обов’язкова наявність ярликів із зазначенням найменування продукту, виробника, дати виготовлення,терміну придатності, умов зберігання, поживної та енергетичної цінності, посилання на нормативно-технічну документацію у відповідності до супровідних документів на поставку. Строк придатності товару на момент поставки повинен становити не менше 80% від загального терміну зберігання. |
|
|||||
Учасник при постачанні товару, що є предметом даної закупівлі, повинен дотримуватись норм Закону України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів».
Обґрунтування розміру бюджетного призначення: Кошти місцевого бюджету. Відповідно до статті 4 Закону планування закупівель здійснюється на підставі наявної потреби у закупівлі товарів, робіт і послуг. Заплановані закупівлі включаються до річного плану закупівель. Закупівля проводиться відповідно до річного плану на потребу 2023 року. Взяття бюджетних зобов’язань за договором буде здійснюватися в межах бюджетних асигнувань, затверджених кошторисом на 2023 рік по установі.
Обгрунтування очікуваної вартості предмету закупівлі: При визначені очікуваної вартості застосовувався метод моніторингу(порівняння) ринкових цін на продукти харчування(Хек молочний, Мінтай свіжоморожений, Мінтай (філе)) з використанням загальнодоступної відкритої інформації про ціни на продукти харчування, в тому числі даних офіційних статистичних видань, електронних каталогів спеціалізованих торгівельних майданчиків, системи закупівель «Prozorro»(як на момент складання бюджетних запитів так і на момент оголошення процедури), а також застосовувався метод моніторингу попереднього аналогічного договору.