Галерея












Обґрунтування технічних та якісних характеристик, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі

на підставі постанови Кабінету Міністрів України від 11.10.2016 №710 «Про ефективне використання державних коштів»

(закупівля UA-2023-03-07-012437-a)

 

Замовник : Ліщинівський психоневрологічний будинок-інтернат

Код за ЄДРПОУ: 03189191

Найменування предмета закупівлі : Сир кисломолочний 9%,Сир сичужний твердий( за кодом ДК 21:2015: 15540000-5 Сирні продукти)

Вид процедури: Відкриті торги з особливостями

Ідентифікатор закупівлі:  UA-2023-03-07-012437-a

Очікувана вартість: 710 100.00 грн

Технічні та якісні характеристики предмету закупівлі:

Забезпечення потреб Замовника у закупівлі Сир кисломолочний 9%,Сир сичужний твердий для  належного харчування мешканців у 2023 році.

п/п

 

Найменування

товару

Одиниця виміру

Кількість

 

Вимоги до предмету закупівлі :

 

 

 

1.

Сир кисломолочний

9 %,

кг

2 700

Жирність  не нижче 9%, смак і запах – кисломолочні, чисті, ніжні, без зайвої кислотності, сторонніх запахів і присмаків. Консистенція і зовнішній вигляд – однорідна маса, без грудочок, невсипуча і некрупчата. Колір від білого до світло-жовтого з кремовим відтінком рівномірний за всією массою.

Тара, упаковка: поставка предмету закупівлі здійснюється в упаковці, придатній для його транспортування  і такій, що відповідає встановленим в Україні стандартам або технічним умовам, і забезпечує, за умови належного поводження з вантажем, захищеність Товару під час транспортування і збереження. На кожній одиниці фасування повинна бути наступна інформація: назва харчового продукту, склад, назва та адреса підприємства-виробника, вага нетто, дата виготовлення, термін придатності та умови зберігання, без ГМО, що має бути зазначено на упаковці.

7. Фасування: не більше 15кг.

 

 

 

2.

Сир сичужний твердий

кг

1 080

Масова частка жиру не нижче 30%, кірка міцна, рівна без пошкоджень і без товстого підкіркового шару, покрита спеціальними парафіновими, полімерними, комбінованими сумішами або полімерними плівками. Смак та запах виражений сирний. Консистенція пластична, злегка крихка на згоні, однорідна. Колір від білого до слабко жовтого. Сир сичужний твердий повинен бути фасованим у бруски або головки масою нетто від 4,5 кг.

Тара, упаковка:поставка предмету закупівлі здійснюється в упаковці, придатній для його транспортування  і такій, що відповідає встановленим в Україні стандартам або технічним умовам, і забезпечує, за умови належного поводження з вантажем, захищеність Товару під час транспортування і збереження. На кожній одиниці фасування повинна бути наступна інформація: назва харчового продукту, склад, назва та адреса підприємства-виробника, вага нетто, дата виготовлення, термін придатності та умови зберігання, без ГМО, що має бути зазначено на упаковці.

          Учасник при постачанні товару, що є предметом даної закупівлі, повинен дотримуватись норм Закону України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів».

Учасник при постачанні товару надає наступні документи, що засвідчують якість та безпеку запропонованої продукції, наявність яких передбачена чинним законодавством (товарно-транспортна накладна на кожну партію  товару,  документ про лабораторний контроль якості)..

 

Обґрунтування розміру бюджетного призначення: Кошти місцевого бюджету. Відповідно до статті 4 Закону планування закупівель здійснюється на підставі наявної потреби у закупівлі товарів, робіт і послуг. Заплановані закупівлі включаються до річного плану закупівель. Закупівля проводиться відповідно до річного плану на потребу 2023 року. Взяття бюджетних зобов’язань за договором буде здійснюватися в межах бюджетних асигнувань, затверджених кошторисом на 2023 рік по установі.

 

Обгрунтування очікуваної вартості предмету закупівлі: При визначені очікуваної вартості застосовувався метод моніторингу(порівняння) ринкових цін на продукти харчування (сир кисломолочний 9%, сир сичужний твердий) з використанням загальнодоступної відкритої інформації про ціни на продукти харчування, в тому числі даних офіційних статистичних видань, електронних каталогів спеціалізованих торгівельних майданчиків, системи закупівель «Prozorro»(як на момент складання бюджетних запитів так і на момент оголошення процедури), а також застосовувався метод моніторингу попереднього аналогічного договору.